Objave

JESENSKA DELAVNICA
26.09.2023
Jesen je potrkala tudi na naša vrata. V sklopu delavnice smo skupaj z uporabnicami okrasili naš zunanji prostor, ki že ob prihodu v našo hišo pričara toplo in prijetno vzdušje.
Delavnica vrtičkanja
01.06.2023
Zaposlene smo skupaj z uporabnicami pripravile vrt za sajenje zelenjave, uredile okolico in zasadile cvetlične lonce.
Festival duševnega zdravja
15.05.2023
Festival duševnega zdravja se bo odvijal v četrtek, 18. maja 2023,med 10. in 19. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Festivala se bomo udeležile tudi strokovne delavke iz našega materinskega doma. Več o programu si lahko preberete na spodnjem linku https://www.zadusevnozdravje.si/aktualno/dogodki/2023/04/festival-dusevnega-zdravja/
Velikonočni prazniki
14.04.2023
V materinskem domu smo si okrasili naše prostore in se pripravljali na velikonočne praznike. Za praznično vzdušje so poskrbeli tudi iz Spar Maksimus z donacijo, za katero se njim najlepše zahvaljujemo.
Slovesnost ob materinskem dnevu
14.04.2023
Vsaka ženska ima v sebi materinsko veličino in ko postane mama "odraste". V tej svoji vlogi okuša mnoge radosti, seveda tudi skrbi in stiske. Matere v sebi nosijo neizmerno moč in ljubezen.
Valentinova delavnica
01.03.2023
Prijazen pogled, nežen dotik, prijazna beseda in iskrena misel, so nam je včeraj pogrela naša srca.
Pust
27.02.2023
Letos smo pustne maske izdelovale kar same:)
Pekarska delavnica
27.02.2023
V pričakovanju valentinovega, smo si s pekarsko delavnico pripravile srčkaste medenjake, ki se bodo prilegli k toplemu napitku. Srčkov so se zelo razveselili še posebaj naši najmljajši.
Slovenski kulturni praznik
13.02.2023
Tudi v našem programu, programu materinskega doma, smo skupaj z uporabnicami imele delavnico, na kateri smo se pogovarjale o kulturnem prazniku, o vlogi Franceta Prešerna in brale njegove pesmi.
Praznovanje rojstnega dne
08.02.2023
Vsako našo uporabnico, vsakega otroka presenetimo s praznovanjem njenega / njegovega rojstnega dne. Zaposlene skupaj z uporabnicami spečemo torto in okrasimo prostor. Z praznovanjem tkemo medsebojne vezi in ustvarjamo nove spomine.
Praznični december
23.12.2022
V sklopu prazničnih dni, smo zaposlene skupaj z uporabnicami materinskega doma ustvarjale voščilnice, pekle kekse in okraševale naši enoti. S tem smo pričarali toplino doma.
Ustvarjalna delavnica
05.12.2022
V pričakovanju adventnega čarobnega časa, smo zaposlene skupaj z prostovoljko, z uporabnicami in otroci izvedle delavnico, ki je bila praznično obarvana. Izdelovale smo adventne venčke in okrasile prostore, ki nam bodo v teh zimskih dneh popestrili naš vsakdan.
Predstava gledališča KU-KUC
01.12.2022
Popoldan smo si popestrili z predstavo gledališča KU-KUC, ki so se prijazno odzvali na našo prošnjo, da se predstava izvede v prostorih materinskega doma za naše uporabnike. Naše najmlajše je razveselil tudi prihod Miklavža z zvrhano košaro dobrot.
Ničelna toleranca do nasilja
01.12.2022
Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami smo v sekciji za Varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji opozorili na ničelno toleranco do nasilja. Skupaj smo oblikovali izjavo za javnost, katera je objavljena na spletni strani Socialne zbornice Slovenije.

Dostopna je na spodnji povezavi

Teden karitas: Skupaj delajmo za dobro
24.11.2022
V glasilu slovenske karitas - Žarek dobrote si lahko preberete različne prispevke, osrednja tema pa je tokrat teden Karitas z letošnjim geslom Skupaj delajmo za dobro! Geslo nas nagovarja in vabi k nesebični ljubezni do sočloveka, nagovarja nas predvsem da slišimo, sprejemamo in dajemo.

Celotno glasilo je dostopno na spodnji povezavi

Mednarodni dnevi boja proti nasilju
23.11.2022
Nasilje nima samo enega obraza. Nasilno je vse kar moti in omejuje osebni razvoj, ogroža samopodobo,posega v integriteto, izkorišča žrtvino nemoč, odvisnost in podrejeni položaj. Pri nasilju gre zmeraj za moč in kontrolo. Nasilja nikoli ne smemo enačiti s konfliktom. V dnevih boja proti nasilju, ki potekajo od 25. novembra do 10. decembra, želimo opozoriti na vse vrste nasilja, kajti nasilje v družini je še zmeraj pereč problem sodobne družbe.
Materinski dom Murska Sobota
Gregorčičeva 4/a
9000 Murska Sobota
tel. 031 522 685
materinski.dom.ms@karitas.si
Spletni studio: G-SOFT