Objave

Praznični december
23.12.2022
V sklopu prazničnih dni, smo zaposlene skupaj z uporabnicami materinskega doma ustvarjale voščilnice, pekle kekse in okraševale naši enoti. S tem smo pričarali toplino doma.
Ustvarjalna delavnica
05.12.2022
V pričakovanju adventnega čarobnega časa, smo zaposlene skupaj z prostovoljko, z uporabnicami in otroci izvedle delavnico, ki je bila praznično obarvana. Izdelovale smo adventne venčke in okrasile prostore, ki nam bodo v teh zimskih dneh popestrili naš vsakdan.
Ničelna toleranca do nasilja
01.12.2022
Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami smo v sekciji za Varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji opozorili na ničelno toleranco do nasilja. Skupaj smo oblikovali izjavo za javnost, katera je objavljena na spletni strani Socialne zbornice Slovenije.

Dostopna je na spodnji povezavi

Predstava gledališča KU-KUC
01.12.2022
Popoldan smo si popestrili z predstavo gledališča KU-KUC, ki so se prijazno odzvali na našo prošnjo, da se predstava izvede v prostorih materinskega doma za naše uporabnike. Naše najmlajše je razveselil tudi prihod Miklavža z zvrhano košaro dobrot.
Teden karitas: Skupaj delajmo za dobro
24.11.2022
V glasilu slovenske karitas - Žarek dobrote si lahko preberete različne prispevke, osrednja tema pa je tokrat teden Karitas z letošnjim geslom Skupaj delajmo za dobro! Geslo nas nagovarja in vabi k nesebični ljubezni do sočloveka, nagovarja nas predvsem da slišimo, sprejemamo in dajemo.

Celotno glasilo je dostopno na spodnji povezavi

Mednarodni dnevi boja proti nasilju
23.11.2022
Nasilje nima samo enega obraza. Nasilno je vse kar moti in omejuje osebni razvoj, ogroža samopodobo,posega v integriteto, izkorišča žrtvino nemoč, odvisnost in podrejeni položaj. Pri nasilju gre zmeraj za moč in kontrolo. Nasilja nikoli ne smemo enačiti s konfliktom. V dnevih boja proti nasilju, ki potekajo od 25. novembra do 10. decembra, želimo opozoriti na vse vrste nasilja, kajti nasilje v družini je še zmeraj pereč problem sodobne družbe.
Materinski dom Murska Sobota
Gregorčičeva 4/a
9000 Murska Sobota
tel. 031 522 685
materinski.dom.ms@karitas.si
Spletni studio: G-SOFT